Saturday, March 26, 2016

ABSORBENT-CABSORBENT-C

HARGA : RM60 (SM) RM65 (SS)

Ramai yang sudah tahu akan kelebihan dan kebaikan vitamin C. Forever Living juga menawarkan vitamin C yang dikenali dengan nama ABSORBENT -C. 

Persoalan yang sering bermain di fikiran, kenapa kita perlukan vitamin C?

Badan kita memang tidak boleh menghasilkan vitamin C sendiri. Sebab itulah kita perlukan vitamin C yang diperolehi dari buah-buahan yang dimakan setiap hari. Dan agak mustahil untuk kita cukupkan keperluan vitamin C dengan memakan buah-buahan. Ini kerana ada antara kita tidak suka makan buah-buahan.

Biasanya kandungan vitamin C yang terdapat dalam buah-buahan akan mudah hilang dari badan kita. Dan kita lebih sinonim dengan buah oren bila sebut sahaja vitamin C. Betul tak?
Jadi, sanggup ke kita nak makan buah oren hari-hari? Sedangkan kita tahu kandungan vitamin C tu akan cepat hilang dari badan kita?

Mengapa Absorbent-C berbeza?

Forever Absorbent-C berbeza dengan vitamin C yang lain kerana ia bersifat larut air. Kesannya, ia dibebaskan setiap 3-4 jam daripada badan kita. Dengan bahasa miudahnya, vitamin C itu akan kekal lama dalam badan kita. Tidak seperti vitamin C lain yang ada di pasaran yang kebiasaannya mudah hilang dari badan melalui air kencing.

Forever Living menggunakan teknologi berpaten membolehkan badan kita menyerap 100% vitamin C secara berterusan.

Vitamin C dalam Absorbent-C ini diperolehi dari buah oren, betik dan buah-buahan eksotik yang diperolehi secara semulajadi. Buah-buahan ini diproses setelah ia cukup matang secara semulajadi tanpa diperam. Maksudnya di sini, Forever Living menghasilkan vitamin C dari buah yang non gmo. Iaitu dibiarkan sehingga matang atau masak terlebih dahulu sebelum ia dipetik.

Kelebihan dan kebaikan Absorbent-C
Meningkatkan daya ketahanan badan. Dapat mengelakkan alergik seperti selsema.
Membantu meningkatkan kesihatan tulang dan sendi.
Menambahkan tenaga dalam badan.
Mencantikkan dan mencerahkan kulit.
Membantu membakar tisu lemak dalam badan.

Cara Pengambilan Vitamin Absorbent C
Kemam dan hisap 1 biji (pagi) dan 1 biji (petang).
Lebih elok 1/2 - 1 jam slps makan.
No comments:

Post a Comment