Friday, September 25, 2015

FEMININ WASH




FEMININ WASH (FW)
100ML

HARGA : RM48
KOS POS : RM7 (SM) RM11 (SS)

Adakah kamu berpuas hati dengan " Wash " yang ada di luar sekarang ? Bagi saya Tidak , dulu , memang saya suka beli kat Tesco , jenama " Sari *** " , bau memang wangi , kadang tu siap suh husband bau kan mane yg lagi best , tapi setakat wangi je lah , gatal2 , keputihan tak hilang.
Feminine wash ini walaupun bau wangi tak kuat , tapi cukup sebab buatkan Miss V saya sentiasa berbau natural

Bukankah semulajadi itu lebih baik ? 
Keputihan yang melekat di Panties pun x de termasuk jugak la kekuningan yang buat Panties kita kotor 

Jangan kedekut dengan barang yang Elok

PASTI ANDA TERTANYA, KENAPA LA MAHAL SGT...walhal kat kedai2 pun dalam rm10.00 je

1. Ia FW yang berubat,.merawat keputihan dan kegatalan
2. Ia sangat pekat,.cuma guna sedikit shj..FW kat pasaran cair sampai kekadang terlebih keluar. Boleh tahan sehingga 2bulan penggunaan
3. Wangian semulajadi
4. Ia nyaman dan sejuk macam ais. Nyaman dan memberi keselesaan pd mereka yang kerap berpeluh
5. Membasmi kuman dan fungus.  Ia membunuh bakteria jahat dan membasmi fungus..fw kat pasaran cuma wangi je

KANDUNGAN: herba arab, cengkih, extrak sireh dan manjakani.

Bagus digunakan oleh:
1. Wanita Anggun Menawan
2. Anak Gadis
3. Wanita berpantang / didatangi haid
4. Wanita yang bermasalah keputihan dan kegatalan
5. Wanita Hamil

1) Diperbuat dari bahan2 alam semulajadi seperti herba, flora dan tumbuh-tumbuhan untuk mengekalkan pH normal vagina.
2) Tumbuhan dan herba digunakan utk membersih dan menghalang bauan kurang enak dan mencegah kegatalan.
3) Selamat dan sangat lembut utk kegunaan harian hingga boleh digunakan diseluruh badan.
4) Kandungan herbanya menolong mengekalkan kelembapan semulajadi di kawasan vagina, mencegah kekeringan melampau dan membuat anda berasa selesa.
5) Tumbuhan istimewa yg digunakan mengandungi bahan berubat antiseptik serta mengencangkan otot vagina.
6) Amat membantu di waktu kedatangan haid dari semua ketidakselesaan.
7) Kebersihan yang meyakinkan.

Sesetengah org yg ada alergik bila berpeluh celah peha dan gatal2 amat sesuai menggunakannya. Pada permulaan penggunaan akan rasa sedikit pedih dan kemudian pedih tu akan hilang.

KELEBIHAN FEMININE WASH JSD

soalan:
saya dimaklumkan kita tidak digalakkan guna feminin wash kan? sebab ianya akan boleh membunuh bakteria baik utk miss V kita. so pertanyaan saya, knp produk ni ada jual FW?

jawapan:
kebanyakkan FW di pasaran ada bahan yang "irritant", yang boleh menimbulkan kerengsaan seperti pengggunaan sabun pada kawasan faraj, penggunaan sabun atau pelembut kain yang secara tidak sedar ia menjadi "irritant" ataupun penyebab kegatalan, atau apa-apa bahan untuk feminine wash.
pH normal faraj 3.8 - 4.3 (slightly acidic)..

FW yg pH dia dlm range ni.. bole guna hari2.. kalau yg ikut stndard pH ni biasanya harga dia mahal.. bukan cikai punya..

FW susuk dara pH dia dlm range ni plus medicated.. so sgt sesuai utk wanita yg bermasalah keputihan..
wanita yg slalu keje kat luar, wanita yg slalu stress dimana2 faktor2 ini antara penyebab keputihan, dan kegatalan.. bole guna FW untuk merawat masalah dan ketidakselesaan mereka..
wanita yg tidak mempunyai masalah juga bole guna FW susuk dara sbg perlindungan dan mencegah kpd white discharge (keputihan), kegatalan, bau faraj dan jangkitan pada vagina..
Hani dah mention FW kita ni hampir takde sabun.. 










No comments:

Post a Comment